Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmsysteem beveiliging Online info & advies over beveiliging en het installeren van alarmsystemen.
Alarmsysteem beveiliging
banner image

Alarminstallatie bedrijf

Een alarminstallatie op maat is een must voor elk bedrijf. Zo schrik je dieven af en is de kans kleiner dat ze een tussenstop bij je maken. In dit artikel lees je meer over de verschillende mogelijkheden van alarmsystemen voor je bedrijf en waarop je moet letten bij de aankoop.

Ga snel naar:
Mogelijkheden alarminstallatie bedrijf
Prijs alarminstallatie bedrijf
Aandachtspunten bij aankoop
Offerte aanvragen alarminstallatie

 

 

Waarom een alarminstallatie voor bedrijven?

Steeds meer bedrijven investeren in een professioneel alarmsysteem op maat. Het spreekt voor zich dat zo’n alarminstallatie voor je bedrijf als afschrikmiddel het risico op inbraak aanzienlijk doet dalen. Kortom, wil je de diefstal van kostbare materialen, documenten en vertrouwelijke informatie voorkomen? Investeer dan in een degelijke alarminstallatie op maat van jouw bedrijf.

 

bedrijf alarminstallatie

 

 

Mogelijkheden alarminstallatie bedrijf

Welke mogelijkheden zijn er nu qua alarminstallaties voor jouw firma? Wist je dat ook de zichtbaarheid van het alarmsysteem een rol speelt in de preventie tegen diefstal en inbraak? Een duidelijk zichtbare camera of sirene is dus het ideale afschrikmiddel voor grijpgrage bezoekers.

 

1) Camerabewaking met alarmsysteem

Camerabewaking kan je zowel binnen als buiten installeren. Vooral camerabewaking buiten werkt vaak zeer efficiënt. Vanaf het ogenblik dat een camera beweging detecteert, begint die met opnemen. Dat is erg handig, aangezien je nadien via opnames mensen kan identificeren. Het grote nadeel is dat bewakingscamera’s niet waarschuwen. Je kan ze daarom koppelen aan bewegingsmelders of een alarmcentrale. Zo krijg je tijdig een waarschuwing.

 

2) Alarminstallatie met raam- en deurdetectoren

Raam- en deurdetectoren zijn sensoren op ramen en deuren die aan het centrale alarmsysteem doorgeven wanneer ze geopend worden. Is dat het geval? Dan weerklinkt een sirene of alarm. Raam- en deurdetectoren zijn vooral aangeraden in combinatie met een ander detectiesysteem, zoals camerabewaking.

 

3) Alarminstallatie met gsm/sms-module

Een alarminstallatie die werkt via een gsm of sms-module is een compact, vaak draadloos apparaat dat opvallende of verdachte bewegingen registreert met behulp van detectoren. Hebben deze sensoren iets opgevangen? Dan zorgt de gsm/sms-functie ervoor dat je deze notificaties meteen op je smartphone ontvangt. Zo kan jij kiezen of je al dan niet de politie inschakelt.

 

4) Alarminstallatie aangesloten op meldkamer

Waar een gsm/sms-module je rechtstreeks contacteert, geeft het signaal van de detectoren bij dit soort alarminstallatie de informatie eerst door aan een meldkamer. Dat is een externe dienst waarop je de alarminstallatie van je bedrijf kan aansluiten (met een abonnement). Ontvangt de centrale een signaal vanuit jouw bedrijfspand? Dan contacteren ze jou eerst met de vraag hoe urgent de situatie is. Pas daarna wordt de politie verwittigd.

 

5) Rookgordijn of mistbeveiliging

Een rook- of mistgenerator stoot mist uit als de detectoren een inbreker of overvaller opmerken. Deze rook ontneemt het zicht van de inbreker binnen enkele seconden. Op deze manier kan hij ook niets meenemen.

 

6) Alarminstallatie met sirene & bewegingsmelders

Sirenes zijn erg efficiënt want ze werken op een accu en via radiogolven. Hierdoor zijn ze moeilijk te saboteren. Doordat een sirene zich aan de buitenkant van een gebouw bevindt, zal hij door z’n zichtbaarheid meteen inbrekers afschrikken. Bovendien alarmeert hij met behulp van lichtflitsen en een oorverdovend geluid van meer dan 100 dB.

 

Welk alarminstallatie voor jouw bedrijf?

Deze keuze is afhankelijk van jouw noden en wensen. Je kan de eventuele zwaktes van je bedrijf opsporen en investeren in een alarmsysteem dat daarop inspeelt. Heb je bv. ramen die je zowel langs buiten als langs binnen kan openen? Dan zijn raamdetectoren een prima keuze. Sommige van de bovenstaande installaties kunnen soms niet op zichzelf staan (bv. een sirene). Deze dienen ter uitbreiding en ondersteuning van het primaire alarmsysteem. Vandaar dat gecombineerde alarminstallaties in bedrijven erg vaak voorkomen.

 

Kies je voor een alarminstallatie op maat? Vraag dan raad en advies aan een erkende installateur. Die zal het bedrijfsgebouw inspecteren en in kaart brengen om zo de beste optie naar voren schuiven. Zo ben je zeker van een alarminstallatie op maat van jouw bedrijf. Ontvang gratis offertes op maat.

 

 

Prijs alarminstallatie bedrijf

De prijzen voor alarmsystemen variëren sterk naargelang de specifieke mogelijkheden, de te beveiligen oppervlakte, de activiteiten van het bedrijf, de eventuele aansluiting op een alarmcentrale, het aantal sensoren of camera’s, …

Prijzen voor alarminstallaties starten voor kleine bedrijven vanaf € 1.200 (incl. btw & plaatsing) en lopen voor grote bedrijven op tot minstens € 2.300 (incl. btw & plaatsing). Dit zijn wel slechts richtprijzen. Wil je graag een exacte berekening ontvangen voor jouw bedrijf? Maak dan gebruik van onze gratis offertedienst. Binnen enkele werkdagen ontvang je prijsvoorstellen op maat van jouw project. Vul hier het offerteformulier in.

 

Welke fiscale voordelen voor alarminstallatie bedrijf?

Sommige beveiligingskosten zijn voor zelfstandigen, vrije beroepen en kleine vennootschappen voor 100% tot wel 120% fiscaal aftrekbaar. Dit geldt ook voor de abonnementskosten van de alarmcentrale waarop je bent aangesloten. Dan moet je wel de alarminstallatie laten plaatsen door een erkende installateur. Bespreek samen met hem zeker de voorwaarden.

 

Ook een diefstalverzekering is goedkoper als je een kwaliteitsvolle alarminstallatie gebruikt. Maar niet alle systemen en beveiligingsondernemingen zijn door de verzekeringsmaatschappijen erkend. Informeer ook hiernaar bij de erkende installateur wanneer je gaat investeren in een alarmsysteem voor je bedrijf.

 

Alarminstallatie bedrijf

 

 

Aandachtspunten bij aankoop alarminstallatie

Wil je een alarminstallatie voor je bedrijf aankopen? Dan hou je best rekening met de volgende 2 aandachtspunten:

 

  1. Schakel een erkende installateur in: deze specialisten zijn identificeerbaar via een speciale identificatiekaart en een erkenningsnummer. Zo ben je zeker dat je een kwaliteitsvol alarmsysteem aankoopt (INCERT-label) en krijg je betrouwbaar advies op maat. Koop zeker geen alarmsystemen bij deur-aan-deurverkopers. Het is voor hen illegaal om apparaten boven de € 250 aan te bieden.
  2. Laat je alarmsysteem wettelijk registreren: dit geldt voor alle installaties tenzij ze zijn aangesloten op een alarmcentrale. Je kan dit online doen via ‘meldpunt alarmsystemen’ op police-on-web binnen 10 dagen na ingebruikname. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete die kan oplopen tot wel € 500. Bovendien bestaat de kans dat de politie niet opdaagt voor het signaal van een ongeregistreerd alarmsysteem.

TIP: erkende installateur = correcte plaatsing

De montage van deze installaties is werk voor een erkende installateur. Zeker bij bedrijven met een grote oppervlakte raden we aan om te investeren in een degelijke aangepaste alarminstallatie op maat. Maak gebruik van onze gratis offertedienst om specialisten actief in je buurt te contacteren en verschillende offertes op maat te ontvangen. Start jouw aanvraag hier.

 

 

Offertes ontvangen?

Wil je alarmsysteem plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.