Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmsysteem beveiliging Online info & advies over beveiliging en het installeren van alarmsystemen.
Alarmsysteem beveiliging
banner image

Deurbeveiliging

Deurbeveiliging is samen met raambeveiliging vast en zeker dé belangrijkste beveiliging die je in je huis kan plaatsen! Dieven raken immers nog steeds (ongewenst!) binnen via de deuren en ramen van een woning. Hoe beveilig je jouw deuren nu het best? Je leest er meer over in dit artikel.

 

Noodzakelijke deurbeveiliging

Een simpel slot op je deur plaatsen volstaat al lang niet meer om je huis van dieven te verlossen. Absoluut noodzakelijk om de meeste inbraakgolven te kunnen afweren zijn de volgende types van deurbeveiliging:

 

Dag- en nachtschoot

Een schoot is het deel van het slot waarmee de deur gesloten wordt. De dagschoot is het onderdeel dat naar binnen gaat als de deurklink of deurkruk naar beneden wordt gedrukt. De nachtschoot is het deel dat (via een sleutel of draaislot) naar buiten wordt geschoven, om zo de deur op slot te doen. Belangrijk is dat dit nachtschot minimaal 2 centimeter lang is. Anders kunnen inbrekers het nachtschot er makkelijk uitnemen.

Daarnaast moeten beide schoten ook in een sluitplaat of sluitkom zitten. In het slot zelf moet een veiligheidscillinder met boorbelemmering zitten, die volledig is afgeschermd door middel van een veiligheidsrozet of veiligheidsbeslag met kernbescherming. Heb je een deur uit een ander materiaal dan hout? Dan kies je best voor een zwenkschootslot.

 

deurbeveiliging

 

Extra deurbeveiliging

Met de bovenstaande basisbeveiliging zal je de kans op diefstallen vast en zeker al verkleinen. Toch worden de technieken van inbrekers vaak drastischer en deinzen ze er niet voor terug om wat te werken voor hun buit. Je kan je deurbeveiliging daarom nog verder optimaliseren door gebruik te maken van volgende technieken:

 

1. Scharnieren beveiligen

Om je deur nog iets beter te beveiligen, maak je het best niet alleen gebruik van scharnieren. Om je scharnieren beter te beveiligen, kan je gebruik maken van dievenpennen. Dat zijn metalen pennen met bus die je op je deur en het kozijn plaatst om te voorkomen dat je deur via het scharnier kan worden opengebroken.

Prijs dievenpennen of -klauwen: gemiddeld 3 à 10 euro per stuk (excl. btw)

 

2. Veiligheidscillinder

Bovenstaande deurbeveiliging houdt echter geen rekening met het verlies van een sleutel. Door een veiligheidscillinder op je deur te plaatsen wordt je deur meteen extra goed beveiligd.

Enerzijds heeft een veiligheidscillinder meerdere sluitsystemen, waardoor dieven zich niet meer kunnen beroepen op haakjes en andere spullen om je deuren zo open te krijgen (de zogeheten PICKIG tools). Anderzijds zit er bij een veiligheidscillinder altijd een veiligheidscertificaat. Indien je een sleutel wilt laten kopiëren, kan dit niet zonder dit certificaat.

Prijs veiligheidscilinder: gemiddeld 50 à 200 euro (excl. btw)

 

3. Extra oplegslot of insteekslot

Een extra slot op de deur kan natuurlijk nooit kwaad. Je hebt daarbij 2 mogelijkheden:

  • Oplegslot: een oplegslot wordt aan de binnenkant van een deur bevestigd op het frame van de deur. Op het frame rondom de deur wordt vervolgens het tweede deeltje van het oplegslot geplaatst, waarin de deur kan worden vergrendeld. Deze sloten zijn best te gebruiken bij deuren die naar binnen opendraaien.
  • Insteekslot: een insteekslot is een extra slot dat je in de deur stopt. Hiervoor moet wel een extra gat aan de zijkant van de deur worden gemaakt, zodat het slot daarin kan worden gestopt.

Prijs oplegslot: gemiddeld 30 à 100 euro (excl. btw)

Prijs insteekslot: gemiddeld 15 à 90 euro (excl. btw)

 

4. Secustrip

Dan rest er voor de dieven nog altijd het grovere werk: het slot gewoon uitbreken met een koevoet! Gelukkig is hiervoor ook een oplossing. Door gebruik te maken van een hoekprofiel uit gehard staal (een secustrip) kan een koevoet de nachtschoot niet meer uit de deur wrikken.

Prijs secustrip: gemiddeld 55 à 150 euro (excl. btw)

 

Nog meer beveiliging voor je woning?

Om je woning nog beter te beveiligen, zijn er nog tal van andere systemen die je kan gebruiken naast deurbeveiliging. Denk bijvoorbeeld aan een alarmsysteem, een bewakingscamera, een videofoon… Door deurbeveiliging te combineren met deze extra systemen maken inbrekers geen kans en kan jij genieten van optimale veiligheid en comfort.

Meer info? Een specialist geeft je meer informatie en advies op maat over de meest geschikte beveiligingssystemen voor je woning. Kom in contact met experts in de buurt.

 

 

deurbeveiliging

 

Offertes ontvangen?

Wil je camerabewaking, een brandalarm of een ander beveiligingssysteem plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.