Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmsysteem beveiliging Online info & advies over beveiliging en het installeren van alarmsystemen.
Alarmsysteem beveiliging
banner image

Alarminstallatie woning

Wil je je woning beveiligen tegen inbrekers? Ga je graag met een gerust hart van huis wanneer je op vakantie gaat? Of slaap je simpelweg beter als je weet dat je huis, bezittingen en dierbaren goed beveiligd zijn? Een alarminstallatie voor je woning biedt uitkomst. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten alarmsystemen, de voor- en nadelen en de bijbehorende kosten.

Ga snel naar:
Soorten alarminstallaties
Prijs alarminstallatie woning
Alarminstallatie opties
Offertes vergelijken

 

 

Waarom een alarminstallatie in je woning?

Met een alarmsysteem in je woning slaap je gerust op 2 oren. Een alarmsysteem werkt preventief tegen inbraak en kan tot korting leiden op je inboedelverzekering. Voldoet je huis aan het PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen), dan krijg je mogelijk tussen de 5 en 15% korting op je polis. Hoe kleiner de kans op inbraak, hoe hoger de korting. Hoeveel korting je precies krijgt en wat de verdere voorwaarden zijn, hangt af van je verzekeraar. Over het algemeen bespaar je met een alarminstallatie voor je woning tientallen euro’s per jaar op je inboedelverzekering!

alarminstallatie woning

Soorten alarminstallaties

Je vraagt je misschien af welk alarmsysteem je moet kiezen. De beste alarminstallatie voor jouw woning en situatie hangt af van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen van je woonruimtes, maar ook hoeveel verdiepingen je huis heeft. Daarnaast zijn je persoonlijke wensen en budget van belang. Wil je een alarmsysteem voor je woning aanschaffen, dan heb je de keuze uit de volgende soorten:

 

Draadloze alarminstallatie woning

Een draadloos alarmsysteem werkt met radiogolven die vanuit de installatie worden doorgestuurd naar draadloze detectoren in je woning. Er zijn verschillende systemen waar je uit kan kiezen.

Draadloze systemen op basis van magneetcontact gaan af bij een onderbreking in het contact. Een magneetcontact kan je bv. monteren op ramen en deuren. Als een raam of deur ongewenst wordt geopend, gaat het alarm af. Je kan ook kiezen voor een alarm met glasbreukdetectie. Dit alarm werkt op basis van trillingen en gaat af wanneer inbrekers door een raam proberen te breken. Ten slotte ben je helemaal veilig met bewegingsdetectoren. Elke beweging in je woning wordt geregistreerd en zorgt dat het alarm af gaat.

 

Voor – en nadelen draadloos alarm:

 • Goedkoper dan een bekabeld alarmsysteem
 • Kan overal worden geplaatst
 • Mogelijkheid tot aansluiting op een alarmcentrale
 • Beperkte reikwijdte

Richtprijs: € 750 – 1.200 incl. plaatsing en excl. btw

 

Ontvang gratis offertes voor draadloze alarmsystemen via onze offerteservice.

 

 

Bekabelde alarminstallatie woning

Een bekabeld alarmsysteem is vooral voor bedrijven een goede keuze, maar ook grotere woningen hebben baat bij een draadloze installatie. Dit soort systemen zijn minder gevoelig voor storingen en je hebt er minder omkijken naar dan bij draadloze alarmsystemen. Daarnaast heeft een bekabelde alarminstallatie een grotere reikwijdte, wat dit systeem geschikt maakt voor grotere ruimtes. Bekabelde alarmsystemen komen minder vaak voor sinds de komst van draadloze installaties, maar zijn nooit volledig vervangbaar voor een draadloos alternatief.

 

Voor – en nadelen bekabeld alarm:

 • Minder gevoelig voor storing op netwerk
 • Zorgeloze stroomvoorziening
 • Grotere reikwijdte
 • Duurder dan draadloze alarminstallaties
 • Moeilijker om te plaatsen

Richtprijs: € 1.200 – 1.700 incl. plaatsing en excl. btw

 

Vergelijk gratis voorstellen voor bekabelde alarmsystemen van erkende installateurs actief in je buurt.

 

 

Hybride alarmsysteem

Hybride alarmsystemen combineren de beste eigenschappen van bekabelde en draadloze alarminstallaties in één pakket. Aan een hybride installatie kan je gemakkelijk draadloze uitbreidingen toevoegen. Een hybride installatie is hierdoor een stuk flexibeler dan andere alarmsystemen. Wil je in je woning een alarminstallatie maar weet je nog niet welke extra opties je wil kiezen? Dan is een hybride alarminstallatie de beste basis om later uitbreidingen aan toe te voegen.

 

Voor – en nadelen:

 • Flexibel
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Betrouwbaar door bekabelde – en draadloze componenten
 • Minder modellen verkrijgbaar

Richtprijs: € 1.000 – 1.500 incl. plaatsing en excl. btw

 

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes voor hybride alarmsystemen via onze offerteservice.

 

TIP: Vergelijk offertes van vakmannen actief in je buurt

Prijzen voor alarminstallaties verschillen van vakman tot vakman. Daarnaast lopen de kosten uiteen door de mogelijke opties die je kan toevoegen aan je systeem. Het is daarom slim om voorstellen van beveiligingsspecialisten te vergelijken.

TIP: je vraagt het best offertes aan bij verschillende specialisten. Zo kan je niet alleen adviezen en kostprijzen vergelijken, maar ook materialen, uitvoeringstermijnen,… Zo maak je uiteindelijk de beste keuze. Start hier je aanvraag.

Prijs alarminstallatie woning

Wat kost een alarmsysteem voor jouw huis? Je kan grofweg uitgaan van de volgende richtprijzen:

Soort alarminstallatieRichtprijs (incl. plaatsing en excl. btw)
Draadloos alarmsysteem€ 750 - 1.200
Bekabeld alarmsysteem€ 1.200 - 1.700
Hybride alarmsysteem€ 1.000 - 1.500

 

Bespaar met het verlaagde btw-tarief

Is jouw huis ouder dan 10 jaar? Dan geniet je van een verlaagd btw-tarief van 6% i.p.v. 21% op jouw nieuwe alarminstallatie! Dankzij deze korting kan je de kosten voor een alarmsysteem flink drukken. Vergelijk gratis voorstellen voor alarmsystemen van erkende installateurs actief in je buurt.

 

 

alarmsysteem huis

Alarminstallatie opties

Een basis alarmsysteem beschikt over een centraal bedieningspaneel, meerdere sensoren voor ramen en deuren en een sirene. Daarnaast zijn er uitbreidingen waar je uit kan kiezen om je huis nóg veiliger te maken. Hieronder een aantal aanvullende functies op een rijtje:

 

 • Aansluiting op de meldkamer: gaat het alarm af, dan wordt er meteen een signaal gestuurd naar een centrale meldkamer. Hulpinstanties komen dan zo snel mogelijk jouw kant op. Aan een aansluiting op een meldkamer zijn mogelijk abonnementskosten verbonden.
 • Camera’s: door camera’s toe te voegen aan je alarminstallatie kan je na een inbraak beelden terugkijken en mogelijk achterhalen wie de daders zijn geweest.
 • Brandalarm & rookmelders: naast inbraak is ook brand een risico waar je rekening mee moet houden wanneer je een woning wil beveiligen. Met een brandalarm met rookmelders weet je meteen waar en wanneer er brand ontstaat en is de brandweer zó ingelicht.
 • Buitensirene: wanneer inbrekers een poging doen om binnen te komen, gaat bij installatie van een buitensirene ook buiten een alarm af. Dit werkt afschrikkend, maar zorgt er ook voor dat je buren meteen zijn ingelicht in geval van inbraak.

 

Welke alarminstallatie kies ik best?

Wil je meer weten over de verschillende alarmsystemen en de mogelijke opties voor je woning? Een erkende installateur helpt je graag met deskundig advies op maat.

Ontvang gratis en vrijblijvend voorstellen van veiligheidsspecialisten actief in je buurt door offertes aan te vragen via onze offerteservice.

 

Offertes ontvangen?

Wil je alarmsysteem plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.