Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmsysteem beveiliging Online info & advies over beveiliging en het installeren van alarmsystemen.
Alarmsysteem beveiliging
banner image

Inbraakbeveiliging: opties, prijzen & wetgeving

Je kan jouw huis op verschillende manieren beschermen tegen inbraken. Met een aantal kleine of grote maatregelen maak je het inbrekers al flink moeilijk. Van een draadloos alarmsysteem tot beveiligde rolluiken: je ontdekt alles over inbraakbeveiliging in dit artikel!

Ga snel naar:
Soorten beveiliging
Inbraakbeveiliging prijs
Wetgeving inbraakbeveiliging
Waarom expert inschakelen?
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor inbraakbeveiliging voor je woning?

Door je woning goed te beveiligen, verlaag je de kans op een inbraak en voel je je gerust in je eigen huis. De aanwezigheid van een alarmsysteem of camerabewaking schrikt de inbrekers ook sneller af. De belangrijkste voordelen op een rij:

 • Veilig gevoel:  met inbraakbeveiliging voel je je veiliger in je eigen woning. Daardoor ben je ook geruster wanneer je weg bent van huis of ’s nachts wanneer je slaapt.
 • Beter voor verzekering: als je huis voldoet aan het PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen), kan je tussen de 5 en 15% korting krijgen op je polis. Hoe kleiner de kans op inbraak, hoe voordeliger voor je verzekering.  Wat de verdere voorwaarden zijn, hangt af van je verzekeraar, maar doorgaans bespaar je met een alarm tientallen euro’s per jaar op je inboedelverzekering.
 • Afschrikking: met een zichtbaar beveiligingssysteem zullen dieven minder snel jouw woning uitkiezen. Als inbrekers een beveiliging zien, gaan ze minder snel proberen binnen te dringen.
 • Hogere waarde van woning: als je in je woning een kwalitatief alarmsysteem laat plaatsen, doet dit ook de waarde van je woning stijgen.

Wil je je huis beveiligen tegen inbraak? Laat je goed informeren vooraleer je een alarm- of camerasysteem zou plaatsen. Een professional kan je huis op een efficiënte manier beschermen en brengt alles in orde voor een complete beveiliging. Ontvang gratis en vrijblijvend meerdere voorstellen.

inbraakbeveiliging alarm

 

Soorten inbraakbeveiliging

Om een veilig gevoel te creëren in en rond je woning of appartement, zijn er verschillende soorten beveiligingen. Je kan op elk vlak je eigendom behoeden voor een mogelijke inbraak. We bekijken hier de bekendste mogelijkheden en wegen de voor- en nadelen tegen elkaar af:

 

1. Alarmsysteem

Een alarmsysteem verwittigt de omgeving en politie tijdens een inbraak.  Je kan met draadloze of bekabelde inbraakbeveiliging de gemoedsrust voor iedereen in huis verbeteren. Veel moderne alarmsystemen bieden ook een integratie met andere slimme apparaten voor thuis. Zo kan je een alarmsysteem met slimme sloten en bewegingsmelders aansluiten. Zo kies je voor een gebruiksvriendelijke beveiliging.

 

 • Je kan een alarmsysteem overal plaatsen.
 • Je hebt de mogelijkheid om je systeem aan te sluiten op een alarmcentrale.
 • Een op maat gemaakt alarmsysteem kan duur zijn.
 • Er zijn boorwerken nodig in huis om een bekabeld alarmsysteem te installeren.

 

2. Inbraakbeveiliging met camera

Met een camerasysteem heb je inbraakbeveiliging én bewijs bij elkaar. Het is een betrouwbare en efficiënte beveiliging voor je huis. Camera’s binnen of buiten zorgen overal voor veiligheid en je kan gaan voor heel wat verschillende soorten bewakingscamera’s. Je hebt analoge camera’s of camera’s die verbonden zijn met het internet. Het is interessant om opvallende én verborgen camera’s te plaatsen. Let wel altijd op wat en wie je filmt met dit beveiligingssysteem.

 

 • Camera’s hebben een zeer goede invloed op de inbraakveiligheid.
 • Er zijn voldoende camerasystemen die betaalbaar zijn.
 • Vaak mag je bewakingsbeelden niet langer dan een maand houden.
 • Je moet een pictogram plaatsen om aan te geven dat je filmt.

 

3. Inbraakbeveiliging deur

Je deuren beveiligen is wellicht het belangrijkste om te doen. Een simpel slot is vaak niet meer genoeg. Met een meerpuntssluiting en veiligheidscilinder maak je van een gewone deur al een degelijke, beveiligde deur. Een stalen veiligheidsdeur is ook een optie, maar daar zal je meer voor betalen. Het is noodzakelijk om je deurbeveiliging nog verder te optimaliseren en de inbrekers geen kans te geven.

 

 • Beveiligde deuren vertragen een inbraak en kunnen ze zelfs voorkomen.
 • Je hebt elektronische sloten voor een verbeterde beveiliging en toegangscontrole.
 • Een veiligheidsdeur installeren zorgt voor een andere uitstraling.
 • De kosten kunnen snel oplopen als je voor kwaliteit kiest.

 

4. Inbraakbeveiliging raam

Er zijn nog altijd veel inbraken via de ramen. Het is een makkelijke plek om binnen te komen en dat vraagt om een goede beveiliging. Je komt al een heel eind met sterk glas. Inbraakwerend glas is moeilijker om kapot te slaan of uit te snijden. Kiepramen laat je best niet openstaan of je moet ze beveiligen met een stang of gebruik maken van dievenpennen. Rolluiken zorgen ook voor een goede raambeveiliging. Ze zijn moeilijk kapot te krijgen en zijn zo een extra beschermingslaag voor de ramen.

 

 • Het is relatief makkelijk om bestaande sloten en scharnieren beter te beveiligen.
 • Je kan tegelijk kiezen voor een betere beglazing zoals HR++ glas of isolerend glas.
 • Zonder inbraakwerend glas heb je nog altijd een grote kans op een inbraak.
 • Sommige veiligheidsmaatregelen kunnen minder mooi ogen.

 

Welke soort inbraakbeveiliging kies ik?

Elke situatie heeft andere noden en eisen. Een woning moet je anders beveiligen dan een appartement of handelszaak. Maar het is overal belangrijk om eerst de standaard zaken te beveiligen zoals de deuren en ramen. Daarna kan een expert je helpen om de juiste keuze te maken voor een alarmsysteem of om de juiste plaatsen te beschermen met een camera.

Ben je benieuwd naar de juiste inbraakbeveiliging? Dankzij onze offerteservice kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van erkende installateurs in de buurt. Start je aanvraag hier.

 

Inbraakbeveiliging prijs

Voor je veiligheid kan je starten met kleine verbeteringen aan je huis of je kan meteen kiezen voor een grote investering. Je kiest zelf hoeveel je uitgeeft en aan welke soort beveiliging. In onderstaande tabel vind je een richtprijs voor de verschillende beveiligingen.

Type inbraakbeveiligingGemiddelde prijs (excl. btw en incl. plaatsing)
Alarmsysteem€ 1.000 à €2.500
Camerabewaking€ 200 à 800
Deurbeveiliging€ 50 à 400
Raambeveiliging€ 50 à 400

Wil je een veiligheidsspecialist contacteren voor meer info? We brengen je graag in contact met enkele professionals zodat je adviezen en prijsvoorstellen kan vergelijken. Start je aanvraag hier.

inbraakbeveiliging

 

Wetgeving inbraakbeveiliging

Als je jouw ramen beveiligt met betere sloten moet je geen rekening houden met bijkomstige verplichtingen. Maar met een alarm- of camerasysteem ben je wel verplicht om de wetgeving te volgen. Als je een alarmsysteem of een bewakingscamera plaatst in jouw woning, moet je dat alarmsysteem of de bewakingscamera verplicht registreren op Police-on-web. Als je een alarmsysteem gaat aansluiten op een alarmcentrale, dan hoef je vaak niets te doen. De alarmcentrale houdt zich dan met de registratie bezig.

 

Waarom expert inschakelen?

Als je van plan bent om de veiligheid in en rond je huis te verbeteren, kan je dat zelf doen of door een expert laten uitvoeren. Er zijn verschillende redenen waarom een professionele beveiliging cruciaal is:

 

 • Advies op maat: een installateur bekijkt je woning en situatie en stelt op basis daarvan het meest geschikte beveiligingssysteem voor. Daarbij houdt deze expert ook rekening met je eigen wensen en budget.
 • Vlotte installatie: een expert kan een alarm, camera of veiligheidsdeur in huis erg vlot installeren. Daardoor bespaar je jezelf veel tijd en moeite.
 • Correcte werking: door je beveiliging door een professional te laten installeren, ben je verzekerd van een correcte werking van al je systemen. Zo geniet je dus ook van een maximaal veiligheidsgevoel in je woning.
 • Garantie: werkt je alarminstallatie of camera thuis niet meer naar behoren? Of loopt er toch iets mis bij de plaatsing? Dan zijn eventuele extra kosten voor de installateur tijdens de garantieperiode.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning ouder dan 10 jaar? Dan geniet je van een verlaagd btw-tarief van 6% wanneer je je alarm door een professional laat plaatsen.

 

Wil je een expert contacteren om inbraakbeveiliging te installeren? Kies voor een erkend bedrijf en verzeker jezelf van een correcte installatie. Via het onderstaande offerteformulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies:

 

 

 

Offertes ontvangen?

Wil je alarmsysteem plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.