Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmsysteem beveiliging Online info & advies over beveiliging en het installeren van alarmsystemen.
Alarmsysteem beveiliging
banner image

GSM alarmsysteem

Op zoek naar een betaalbaar en betrouwbaar draadloos alarmsysteem? Dan is een gsm alarmsysteem een goede keuze. Hoe werkt dit type mobiel alarmsysteem? Hoe plaats je het? En hoeveel kost het? Je ontdekt er alles over in dit artikel.

Ga snel naar:
Waarom kiezen voor een alarm via mobiele telefoon?
Hoeveel kost een gsm alarmsysteem?
Hoe plaats ik een mobiel alarmsysteem?
Welk alarmsysteem kies ik het best?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Wat is een gsm alarmsysteem?

Heb jij al gehoord van een mobiel alarmsysteem? Dat is een draadloos huisalarm dat informatie verstuurt via de sim-kaart en gsm-zender. Deze installatie bestaat uit een basisstation (gsm communicatiekiezer), bewegingsdetectoren en afstandsbediening(en). De communicatiekiezer is het hart van je alarmsysteem, want deze verstuurt de sms-berichten naar je mobiele telefoon.

Merken de detectoren iets verdachts op? Dan stuurt het systeem een melding via sms of spraakbericht naar de geregistreerde telefoonnummers of een extern bewakingsbedrijf. Dat gebeurt allemaal via het mobiele telefoonnetwerk.

Mobiel alarmsysteem nodig? Neem dan contact op met een ervaren installateur. Die biedt professioneel advies en installeert je gsm alarmsysteem volgens de regels van de kunst. Start hier je aanvraag.

gsm alarmsysteem

 

Waarom kiezen voor een alarm via mobiele telefoon?

Wat zijn nu de voordelen van een gsm alarmsysteem? We sommen ze graag voor je op:

  • Een alarm via mobiele telefoon is ideaal op plekken waar geen vast internet is, zoals loodsen, caravans, garages, …
  • Draadloze installaties kan je naar wens uitbreiden, bijvoorbeeld met meer sensoren, een buitensirene, …
  • Een alarmsysteem via mobiele telefoon is stukken goedkoper dan een ander draadloos of bekabeld model.
  • Mobiele alarmsystemen plaats je snel en zonder kap- en breekwerken. Ideaal voor wie op zoek is naar een systeem dat je zelf kan installeren.
  • Binnen het aanbod mobiele alarmsystemen heb je diverse modellen en mogelijkheden. Wil je een gsm alarmsysteem met camera of eentje die ook meldingen geeft via app? Dan is dat ook mogelijk!

 

LET OP: dit is niet het enige alarmsysteem…

Een mobiel alarm is niet voor iedereen de beste keuze. Het heeft namelijk ook nadelen: bevind je je bv. buiten het mobiele netwerk? Dan krijg je geen real time waarschuwing. Daarnaast zijn aan een sim-kaart ook abonnementskosten verbonden die je misschien liever niet betaalt. Is dit toch niet wat je zoekt? Weet dan dat er nog talloze andere soorten alarmsystemen op de markt zijn. Zie je door de bomen het bos niet meer? Schakel dan een beveiligingsexpert in. Die analyseert jouw noden en adviseert welk alarmsysteem het meest beantwoordt aan jouw checklist.

Expert nodig? Kom in contact met een professional actief in je regio via ons contactformulier.

 

Hoeveel kost een gsm alarmsysteem?

Reken voor een gsm alarmsysteem op zo’n € 250 à 350 (incl. btw, excl. plaatsing). De prijs voor een draadloos mobiel alarm is namelijk afhankelijk van verschillende factoren: het merk, het aantal melders, de hoeveelheid telefoonnummers die je kan registreren, de bedieningswijze (app, met afstandsbediening, …), enz. Daarnaast komen ook de kosten voor de sim-kaart er nog bij.

BELANGRIJK: dit zijn richtprijzen. Wil je graag de precieze kostprijs voor dit type alarmsysteem ontvangen? Neem dan contact op met een expert. Die bezorgt je graag professioneel advies en offertes op maat van jouw woonsituatie. Start hier je aanvraag.

 

Hoe plaats ik een mobiel alarmsysteem?

Overtuigd dat een draadloos gsm/sms alarmsysteem de beste keuze is? Dan kan je die makkelijk zelf plaatsen. We sommen hieronder op hoe je het best te werk gaat:

  • STAP 1 = installeren van alarmsysteem: om je alarmsysteem te installeren moet je een 2G simkaart kopen met beltegoed of met een abonnement. Sluit hem vervolgens aan met de adapter.
  • STAP 2 = stel het alarmsysteem in: via het menu moet je de telefoonnummers invoeren die je aan het alarm wil koppelen.
  • STAP 3 = sensoren plaatsen: nadien bepaal je waar je de sensoren wil plaatsen. Zo kan je bijvoorbeeld op specifieke momenten bepaalde zones in- en uitschakelen.
  • STAP 4 = ingebruikname mobiel alarm: heb je alle stappen in de handleiding netjes doorlopen? Dan is je alarminstallatie klaar voor gebruik!

TIP: weet je niet zo goed waar te beginnen met het plaatsen van je alarm met gsm melding? Neem dan een professional in de arm. Die helpt je graag verder.

 

Welk alarmsysteem kies ik het best?

Er zijn meer soorten installaties op de markt dan mobiele alarmsystemen. Welk type installatie kies jij dan het best? Een kort overzicht van alle mogelijkheden:

 

OPTIE 1: andere draadloze systemen

Een sms/gsm alarmsysteem behoort tot de categorie draadloze systemen. Maar je hebt ook draadloze installaties die via wifi communiceren. Sommigen zelfs met een sms-optie. Het voordeel hiervan is dat je geen extra abonnement hoeft aan te gaan, tenzij je wil verbonden zijn met een meldkamer. Het grote voordeel aan een draadloze installatie? Ze zijn eenvoudig te plaatsen en makkelijk uit te breiden met extra componenten.

Prijs: gem. € 1.000 à 2.000 (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang offertes op maat.

 

OPTIE 2: bedrade alarmsystemen

Daarnaast heb je ook nog alarminstallaties waarvan de componenten onderling met elkaar verbonden zijn via kabels. Deze zijn minder gevoelig voor storingen, maar vergen wel soms breek- en kapwerken tijdens de plaatsing. De installatie laat je dus beter over aan een expert. Bekabelde alarminstallaties met camera bieden daarnaast ook een betere beeldkwaliteit met een hogere resolutie.

Prijs: gem. €1.200 à 2.300 (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang offertes op maat.

 

TIP: laat je adviseren door een professional!

Welk alarmsysteem je uiteindelijk het beste kiest? Dat bespreek je beter met een installateur. Samen bekijken jullie de voor- en nadelen van de bestaande systemen en toetsen jullie deze af aan jouw wensen. Tevreden? Dan plaatst hij je installatie volgens de regels van de kunst! Wil je graag in contact komen met een professional? Vul dan het onderstaande contactformulier in:

 

 

Offertes ontvangen?

Wil je alarmsysteem plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.